Френският президент Еманюел Макрон обвини медиите, че са наговорили много глупости по

...
Френският президент Еманюел Макрон обвини медиите, че са наговорили много глупости по
Коментари Харесай

Макрон разкритикува медиите, че са наговорили много глупости по случая с Александър Бенала

Френският президент Еманюел Макрон обвини медиите, че са " наговорили доста нелепости " по случая с уволнения член на канцеларията му Александър Бенала, предадоха Франс прес и ТАСС.

" През последните дни наговорихте доста нелепости за заплати, привилегии. Всичко това е погрешно ", сподели Макрон пред публицисти от новинарските малките екрани Бе Еф Ем и Си-нюз, написа novini.bg.

" Гражданите, които работят и почтено си заплащат налозите тези дни чуха от вас значително нелепости. Медиите от време на време бъркат и би трябвало да поправят грешките си ", сподели президентът.

Макрон съобщи, че наложената на Бенала глоба за побоя над двама души по време на първомайско шествие е била пропорционална. " Иначе щях да им кажа да наложат друга ", добави той, имайки поради чиновниците на канцеларията му, които предложиха наказването.

Обиск бе осъществен през вчерашния ден в късния следобяд в кабинета на някогашния чиновник на френския президент Александър Бенала в Елисейския замък в негово наличие, съобщи Франс прес, като цитира президентството.

В началото на май Бенала беше отхвърлен от служба за 15 дни и обратно на в началото изказване на президентството е получавал възнаграждение през този интервал. Тази сума ще се удържи от платения му отпуск при уволнението му.

Впоследствие се разбра, че Бенала е употребявал непозволено даден му от полицията длъжностен видеозапис на случая и тогава против него стартира процедура за уволняване.

Александър Бенала " позволи същинска и тежка неточност, която изживях като изменничество. Той бе осъден за тази неточност. Когато позволи втора неточност, той бе осъден по-строго, с уволняване ", съобщи Макрон.

В предходно изявление пред министри и депутати от партията си " Република, напред " Макрон осмя клюки по адрес на Бенала, като съобщи, че Бенала в никакъв случай не е разполагал с кодовете за изстрелване на нуклеарни ракети, в никакъв случай не е имал служебно жилище от 300 кв. м в постройка на президентската администрация в Париж и в никакъв случай не е получавал заплата от 10 000 евро.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР